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Asparagus cream soup

Preparation time: 15 minutes

Baking time: 25 minutes

Calories

156

Carbohydrates

21,5 g

Fibers

3 g

Proteins

9 g

Lipids

4,5 g

Sodium

450 mg

Ingredients

  • 15 ml (1 c. à soupe) d’huile d’olive
  • 1 poireau (parties blanches et vert pâle seulement), émincé
  • 1 gousse d’ail, hachée
  • 454 g (1 lb) d’asperges fraîches, parées
  • 1 petite pomme de terre, pelée et coupée en dés
  • 1 citron, le zeste et 15 ml (1 c. à soupe) de jus
  • 750 ml (3 tasses) de bouillon de poulet réduit en sodium
  • Poivre du moulin
  • 1/2 boîte de 354 ml (12,5 oz) de lait écrémé évaporé
  • 30 ml (2 c. à soupe) de ciboulette hachée

Preparation

  1. In a large saucepan, heat oil over medium heat and sauté leek and garlic for about 5 minutes.
  2. Add the asparagus, potato, lemon and stock. Season with pepper.
  3. Bring to the boil, reduce heat and simmer, covered, for 20 minutes.
  4. In a blender, purée until smooth.
  5. Return to saucepan and add evaporated milk. Heat over medium heat, stirring, for 1 to 2 minutes.
  6. Divide cream between bowls and sprinkle with chives.